Томас Тухел, мениджърът на Челси, влезе в неприятната ситуация да говори повече за случващото се в Украйна, отколкото за финала за Купата на лигата срещу Ливърпул.

А именно за този мач бе пресконференцията на германския треньор в петък.

Но бе ясно, че темите ще са други, след като Челси - актуален шампион на Европа и един от най-успешните клубове на новия век, е собственост на Роман Абрамович. А той е спряган като един от руските олигарси, срещу които Великобритания готви остри действия.

И естествено, това няма как да не повлияе на футболния тим от Западен Лондон, който от 19 години се издържа с инвестициите на Роман.

"Разбира се, че всичко това ни засяга - призна Тухел. - Не можем да крием главите си в пясъка и да се правим, че не е така. Засега нямаме повече информация, а и ние се готвим за голям футболен мач.

Но виждаме какво се случва по света. Какъв ще е ефектът за нас? Нека изчакаме... Ако има такъв, ще се адаптираме.

Това, което става в Украйна, е ужасно. Там умират хора, а други губят домовете си. Не съм си представял, че ще видя война в Европа... Мисля, никой от нас не е.

Най-доброто решение за нас е да останем извън политиката, разбира се. Но не можем да сме равнодушни. Ситуацията е ужасна, наистина."