Мениджърът и приятел на Диего Марадона Стефано Чечи сподели, че в последно време легендата не е бил себе си. Иконата на световния футбол почина в сряда на 60-годишна възраст, а смъртта му потопи в скръб милиони, като в родната му Аржентина, както и в Неапол, където той бе със статут на божество, бяха обявени три дни на траур.

Чечи, който e и автор на една от многото книги за Диего, говори и за това какъв човек всъщност е бил №10 отвъд футбола. 

"Напоследък се беше отпуснал много. Физически и психически. Сякаш беше уморен и допусна да умре. Вече не искаше да живее", каза Чечи, цитиран от Football Italia и добави, че разследването относно смърттта му и размахването на пръст с обвинение какво би могло да бъде направено, с лекота може да бъде отнесено и към целия живот на легендарната десетка 

"Диего винаги е бил сам. Хората си мислеха единствено за футболната звезда Марадона. Но не и за човекът Диего. Диего спря да бъде себе си, когато стана на 17. Отношенията с него бяха трудни, защото като личност бе наистина деликатен, изпълнен с несигурност, смирен и добронамерен. Имам 20 години чудесни спомени с него", разказва още Чечи.

По думите му непрестанните семейни неразбории също не са били от полза за Марадона и той никога не е бил наистина в мир със себе си.

"Семейните дрязги също допринесоха за всичко. Ето, сега него вече го няма, но те продължават да си скубят косите и да се карат. Поне сега намери мир, защото е до хората, които обичаше най-много - майка си и баща си", обобщаава ситуацията той.