Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Солскяр не смята да се предава въпреки трудностите и лавината от критики към него.

Норвежецът обяви на пресконференция преди днешното трудно гостуване на Евертън (14,30 ч наше време по Диема спорт 2), че все още смята себе си за точния човек, който да върне клуба на правия път към успеха.

"Ако аз не вярвам във възможностите и принципите си, не мога да очаквам другите да го правят, нали? - запита риторично Солскяр на пресконференцията. - Знам, че това, което сме започнали, ще донесе резултати. Не гледам на една-две загуби като на трагедия и не се сривам като кула от карти от такива резултати.

Естествено, знам какви са очакванията. Това е най-големият клуб в света и от нас се искат победи всеки ден, във всеки мач. След резултати като тези с Арсенал и Истанбул, нормално да има критики. Въпросът е как ще отговорим."

Юнайтед е изумителен в непостоянството си, редуващ страхотни победи с ужасни загуби, като играта също се променя между двата полюса по необясним начин в рамките на 4-7 дни.

Много силни при 2:1 над ПСЖ като гост, неузнаваеми при 0:1 от Арсенал и направо потресаващи при 1:2 от дебютанта в Шампионската лига Истанбул ББ.

"Посяли сме зрънцата и в момента дървото расте - каза Солскяр, илюстрирайки своята теза - дългосрочна стратегия, а не краткосрочна. - Клубът трябва да гледа напред в бъдещето, не днес, не утре. Само това е начинът да се върнем на върха.

Имам пълна подкрепа от ръководителите на този клуб, както и работя с тях в открит диалог. Те знаят какво правя и са убедени, като мен, че то ще ни донесе търсените резултати."