Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр заяви, че не е нужно Дони ван де Беек да започва всеки мач като титуляр, за да бъде важна част от тима. Като пример норвежецът посочи себе си.

В последните дни редица анализатори и специалисти се изказаха по темата с Ван де Беек, след като холандецът не се появи в игра в дербито с Челси (0:0), а освен това все още няма мач като титуляр във Висшата лига, въпреки че бе привлечен за 39 милиона лири от Аякс през летния трансферен прозорец.

Последен по темата говори Марко ван Бастен, който изрази недоумение от решението на сънародника му да избере Юнайтед.

"Когато играч дойде в ново първенство, нов отбор, винаги му трябва време за адаптация. Когато Дони играе, той се представя отлично. Това говори много за качеството и дълбочината, която имаме в състава. Не се налага да го използвам във всеки мач, защото в тима има и други качествени играчи. Мисля, че това говори и за амбициите ни. Ние искаме да се борим за трофеи през този сезон", каза Солскяер в навечерието на домакинството на РБ Лайпциг от втория кръг на група "Н" на Шампионската лига.

"Дони ще играе много важна роля през тази година. Разбирам, че в момента темата за Ван де Беек е много интересно и дава хляб на много коментатори. Знам, че времето в телевизиите е ограничено и бързо трябва да се кажа, че когато не си играл в три мача, значи не си в плановете на треньора. Трябва обаче да ви разочаровам, защото по тази локига аз не бях важен играч за Манчестър Юнайтед, тъй като много рядко почвах като титуляр. Нека никой не се тревожи, Дони е много важен играч за нас", обясни Солскяр.