Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг коментира надълго и широко бъдещето на Кристиано Роналдо.

В момента "Червените дяволи" са на турне в Австралия, докато португалецът бойкотира и тренира индивидуално в Англия. Огромна част от пресконференцията на нидерландския спец бе посветена именно на Роналдо, като почти всички въпроси на журналисти бяха относно бъдещето на звездата.

Тен Хаг разкри нещо любопитно - в договора на Роналдо с Юнайтед има клауза, която да удължи контракта и той вече да не е до лятото на 2023-а, а до 2024-а година. Мениджърът обаче призна, че не вижда смисъл тя да се активира, след като играчът не желае да остане на "Олд Трафорд".

"Има опция договорът да се удължи, тази клауза е в контракта му. Във футбола обаче документите са едно, а реалността съвсем друго. Виждате, че въпреки дългосрочните договори, ситуацията е динамична и далеч по-важното е какво се случва на практика, а не какво пише върху лист хартия. Моето желание е час по-скоро да има яснота дали Роналдо ще остане в състава. Не се притеснявам, че той се готви индивидуално, защото знам, че е професионалист и поддържа отлично кондиционно ниво", заяви Тен Хаг.

Нидерландецът също така засипа със суперлативи играча и даде да се разбере, че Кристиано би имал място в схемата на игра през новия сезон.

Тен Хаг бе категоричен, че ще налага висока преса и изрази увереност, че португалецът ще може да се впише в новите изисквания.

"Изискванията ми са добре известни на всички. Искам отборът да играе по определен начин и няма да отстъпя от това. Мисля, че Кристиано е способен да се впише. Да ви кажа честно, нямам идея дали като се върнем от турнето, той ще ни чака. Разбира се, че може дотогава вече да не е част от Юнайтед", завърши спецът.

"Червените дяволи" стартират сезона във Висшата лига на 7 август, а към момента с най-големи шансове да привлече Роналдо е Атлетико (Мадрид).

Снимка: Getty Images