ЦСКА предприема сериозни мерки срещу задаващата се криза, която неминуемо ще дойде след пандемията от коронавирус за футболните клубове.

Решението е да се прекратят договорите на почти всички чужденци, като вече договорка с поне 10 от тях е постигната, твърди в. "Монитор". Това би облекчило чувствително разходната част от бюджета на клуба, тъй като те са и най-скъпоплатените футболисти в състава.

Според изданието, играчите, които не се очаква да се върнат в тима след паузата, когато и да свърши тя, са двамата вратари - Витаутас Черниаускас (Литва) и Густаво Бусато (Бразилия), защитникът Жеферсон (Бразилия), халфовете Върнан Анита (Холандия), Рубен Пинто (Португалия), Денис Давидов (Русия), Греъм Кери (Англия), Вив Соломон Отабор (Нигерия), Едвин Джеси (Гана), Рафаел Енрике (Бразилия) и нападателят Томи Юрич (Австралия).

Вече бе постигнато разбирателство с испанския бранител Раул Албентоса и той също е свободен да си търси отбор.

Единствените четирима легионери, които ръководството желае да запази в тима, са Брадли Мазику, Али Соу, Евандро и Стефано Белтраме.

За момента ситуацията е неясна около Тиаго, който не желае да прекрати контракта си сега заради проблем с това да си намери тим по време на пандемията.

Продължават спекулациите и около треньорския пост в ЦСКА, като изглежда сигурно, че Милош Крушчич няма да започне следващия сезон начело на отбора.

Кандидат №1 е Стойчо Младенов, който е желаният от феновете вариант, но към момента все още има ангажименти към казахстанския си клуб Кайсар.

Втората опция изглежда Стамен Белчев, който вече е свободен, след като се раздели с Арда преди дни.