Изключително сериозните противоепидемични мерки в много от европейските страни, дадоха своето отражение и върху някои мачове от осминафиналите на Шампионска лига в края на месеца.

Мачът между немският РБ Лайпциг и шампионът на Англия Ливърпул бе преместен именно заради строгите правила в Германия.

Вместо в Лайппциг, немците ще трябва да посрещнат мърсисайдци на "Ферeнц Пушкаш Арена" в Будапеща на 16 февруари.

Промяната се налага, защото немските власти категорично изключиха възможността да приемат английската делегация в страната, което принуди РБ Лайпциг да търси алтернатива.

Естествено, че домакинството далеч от дома ощетява отборът от Лайпциг, но те бяха принудени да се съобразят с разпоредбите в страната. Реваншът между двата тима на 10 март си остава по план на стадион "Анфийлд".

И докато разстоянието от Лайпциг до Будапеща не е чак толкова голям (по-малко от 800 км), то пред доста по-сериозен проблем са поставени от Атлетико (Мадрид).

Испания не допуска влизащи от Великобритания в страната, а на 23 февруари "дюшекчиите" трябва да приемат Челси също в Шампионската лига.

На този етап най-вероятната арена за сблъсъка е в Букурещ, където няма да има проблем и двете делегации да кацнат.

Това ще е сериозен удар по момчетата на Диего Симеоне, които вместо на собствния си "Уанда Метрополитано", ще трябва да пътуват чак до Източна Европа.