Барселона може да се вмести във финансовите рамки и да осъществи жадуваното привличане на Лионел Меси, но за целта аржентинецът трявба да се съгласи на 4-кратно намаление на заплатата. Това са категорични испанските медии, хвърляйки финална светлина около хода на тежките преговори.

Офертата на Барса е максимално позволената - 25 милиона бруто на сезон (или около 12 милиона евро чисто), което е доста по-малко от сегашната колосална заплата на аржентинеца в ПСЖ.

Предложението ще бъде за два сезона, въпреки че Меси ще има възможност едностранно да прекрати договора си след първата година. Нападателят, който приключва договора си с ПСЖ през юни, има главозамайваща оферта от Саудитска Арабия, а също и предложение от МЛС.

Колкото до правилата на Ла Лига за финансовия феърплей - президентът на организацията Хавиер Тебас бе категоричен, че Барса се движи по ръба на позволеното, но все пак ще получи зелена светлина.

"Като президент на Ла Лига се надявам, че Барселона ще направи необходимите стъпки, за да привлече Меси. Аз съм фен на Меси и искам той да играе в шампионата, но ние като организацията няма как да променим правилата. Барселона може да направи ходове, за да успее, те са доста и сложни, но могат да се направят и сделката е възможна", заяви Тебас.