Пари Сен Жермен е съвсем близо до договор с Лионел Меси, който от неделя вечер е във френската столица.

Днес се очаква да се сложат подписите, да минат медицинските прегледи и всичко да бъде завършено.

Във вторник вечер ПСЖ планира да представи Меси на Айфеловата кула, като от общината на Париж потвърдиха, че клубът е запазил мястото за 20 ч местно време в този ден.

Меси е свободен агент и подписва срещу 25 милиона евро "при договорката", плюс още по толкова за всяка от следващите 2 години. Опция за трети сезон е вписана в контракта, като той може да закръгли сумата, която Лео ще вземе от Париж, на 100 милиона евро.

Според френския в. "Екип", той е провел телефонни разговори с треньора Маурисио Почетино и новопривлечения Серхио Рамос (също свободен агент, емблема на Реал), за да бъде убеден в проекта на Париж.

Клубът ще сложи на пазара поне 7 играчи, за да освободи място в бюджета си за Меси, опитвайки да избегне санкции по Финансовия феърплей.

Това лято ПСЖ привлече най-добрия вратар на Евро 2020 Джанлуиджи Донарума (също свободен!) от Милан, Рамос, а сега е на път да вземе и Меси.

Тримата не струват нищо като трансферни суми, но разходите по подписването и заплатата им за първия сезон докосват 150 милиона евро.