Лионел Меси изглежда е решен на всичко, само и само да напусне Барселона.

Аржентинската суперзвезда спази заканата си и днес не се яви за задължителните PCR тестове, които от испанската федерация изискват от всички отбори преди започването на подготовка за новия сезон.

Всички футболисти на каталунците трябваше да бъдат тествани тази сутрин, но Меси не бе сред тях. Това автоматично означава, че той няма да вземе участие и в първата тренировка на Роналд Куман начело на отбора утре сутрин.

Легендарната десетка на Барса е бил посъветван от правния си екип да не участва нито в подготовката, нито в предсезонните контроли на клуба, защото по този начин би компрометирал твърдението си, че може да напусне като свободен агент.

Меси твърди, че има клауза, според която след всеки сезон може да си тръгне от клуба без трансферна сума, докато ръководството го контрира, че тя също е имала срок и той е минал. В същото време от Ла Лига излязоха с официална позиция, касаеща контракта на Лео - официално съобщение гласи, че клаузата е можела да бъде активирана само до 26 юни и че всеки, който иска да има звездата в състава си, трябва да плати 700 милиона евро, колкото са вписани като трансферна сума в сделката му с Барса.

Следващата стъпка в сагата ще бъде дисциплинарно наказание за Лео, който няма да тренира дори индивидуално в първия ден от новата седмица.

Подобно стечение на обстоятелствата не е непознато за шефовете на Барселона, след като миналия месец Артур Мело, който напуска в посока Ювентус, отказа да тренира.

Междувременно датчанинът Мартин Брайтвайт е поискал да вземе фланелката с №10, стига Меси действително да си тръгне от клуба.