Скандалите около Ел класико не завършиха с последния сигнал на критикувания грешник - рефер, Алехандро Ернандес Ернандес. Съдията спести чиста дузпа за "Реал" и подмина нарушение при второто попадение за "Барселона", а мачът завърши 2:2.

Серхио Рамос, капитанът на Мадрид, посочи Лионел Меси като виновник за случилото се през второто полувреме. До почивката реферът бе почти безупречен. Но в последните секунди дойде изгонването с директен червен карто на Сержи Роберто от "Барса" и домакините побесняха.

"Меси оказа натиск на съдията в тунела след първата част. Ернандес Ернандес чу много неща, но това е футбол, няма да ги изрека тук. Каквото се каже на терена си е на терена... Смятам, че си пролича през второто полувреме какво е станало на почивката... Обвиняват ни, че не сме изкарали топката от игрището, когато Суарес лежеше? Аз го познавам, прецених, че не е толкова тежко контузен."

Радио "Онда сер" отива по-далеч и цитира точно какво е казал Меси на Ернандес: "Защо го правиш? Защо опитваш да им подариш мача? Ние сме шампиони, всичко свърши! Свириш с напълнени гащи, пак се н****а, както винаги!".

Кадри от мобилен телефон на човек от щаба на "Реал" показаха ругатни в тунела между Начо и Серхио Бускетс, а още на игрището Жерар Пике - вечният антимадридист, каза нещо иронично на същия Начо. Отговорът на защитника на "Реал" бе уловен от камерите: "Как смееш да се оплачеш, изгониха ни 17 играчи срещу вас!".

Вероятно бранителят визира последните няколко години.