Лионел Меси няма никакво намерение да приема офертите от Барселона и Саудитска Арабия, и да отива под наем след края на сезона в Мейджър Лигата.

За такива се говори от дни, след като стана ясно, че Интер Маями пропуска плейофите и реално приключва с ангажиментите си на 21 октомври.

Предложенията от Залива и от Каталуня са Меси да се присъедини в края на ноември и да остане до март, когато да се върне за новия сезон в МЛС. Но един от най-близките хора на семейството на Лео - журналистът Гийем Балаге, коментира темата пред "Мундо Депортиво":

"Никакъв шанс. Плановете на Меси са съвсем различни.

Той ще отиде на почивка в края на октомври, когато завършат мачовете на Интер в лигата. Ще се прибере в Росарио, както е обещал на семейството си.

Там ще изкара и Коледа, преди в началото на януари, наравно с останалите си съотборници, да започнат подготовка за новия сезон.

Нямам съмнения, че Лео ще откаже всякаква оферта за кратка авантюра другаде. Ще остане в Маями, ще си вземе възможно най-дълга ваканция и има намерение да проведе подготовката с отбора си от първия ден.

Нещо, което през лятото не успя да направи."