Темата за евентуално завръщане на Лео Меси в Барселона изглежда ще се проточи поне до лятото, като причината е ясна - отказът на играча да продължи изтичащия си договор с ПСЖ.

А поредният, който коментира горещия въпрос, е бившият аржентински национал Серхио Агуеро, който е и изключително близък приятел на Меси.

Той бе категоричен, че инициативата за подобен ход трябва да дойде от ръководството на Барса, а към момента няма никакви индикации, че на "Камп Ноу" правят конкретни стъпки. Колкото до шансовете Меси да завърши кариерата в родния си клуб, Агуеро ги определи на 50 процента.

"Усещането ми е, че има 50 процента шанс Лео Меси да се завърне в Барселона. Мисля, че Лео ще завърши кариерата си в Барселона. Това е неговият дом, трябва да приключи кариерата си тук. Жоан Лапорта трябва да направи опит да върне Лео", добави Агуеро, визирайки президента на каталунския клуб.

Битката за подписа на Меси обаче ще е ожесточена, защото сериозни мераци към него има от Саудитска Арабия и САЩ.

В същото време Барса се намира в много тежка финансова ситуация, като над клуба е надвиснала и съвсем реалната опасност от изваждане от евротурнирите заради скандалите около казуса "Негрейра" и съдийските подкупи.