Лионел Меси взе изненадващо решение за кариерата си и побърза да обясни мотивите за това.

Аржентинецът официално избра офертата на американския Интер Маями, въпреки че имаше предложение да се завърне в Барселона, както и да заиграе в Саудитска Арабия срещу колосалните 400 милиона евро на година.

В интервю за "Мундо Депортиво" и "Спорт" той разкри как се е стигнало до това решение.

"Наистина исках и бях развълнуван от възможността да се завърна в Барса. Но от друга страна, след като преживях това, което преживях при раздялата с клуба, не исках това да се случва отново. Не исках да чакам да видя какво ще се случи и да оставя бъдещето си в ръцете на друг. Исках сам да взема решението за бъдещето си, мислейки за себе си и за семейството ми.

Макар да чух, че от Ла Лига са одобрили всичко, предложено от Барса, и че няма проблем да се върна, все още имаше доста неща, които трябваше да се случат. Чух, че те трябва да продават играчи, да намаляват заплати, а истината е, че аз не исках да съм причината за това. Вече бях обвиняван за много неща, които не са истина по време на престоя ми в Барселона и съм уморен от това, така че не исках отново да минавам по този път.

Когато си тръгнах, от Ла Лига бяха казали, че всичко е наред и мога да преподпиша, но накрая се оказа, че не е така. Притеснявах се, че това може да се случи отново, че трябва да се върна в Париж, да стоя в хотел, децата ми да ходят на училище, докато още сме в хотела... Исках сам да взимам решенията и затова не се върнах в Барса, макар да ми се искаше, но нямаше как. Имаше намерение, но не успяхме да напреднем. Дори не сме говорили за пари. Ако ставаше дума за пари, щях да отида в Арабия или някъде другаде. Решението го взех по други причини, а не заради пари", допълни нападателят.

Накрая той призна, че е избрал да отиде в САЩ, за да излезе от светлината на прожекторите в Европа.

"Намирам се в момент, в който искам да изляза малко от фокуса, да мисля повече за семейството си. Прекарах две години, в които бях толкова зле на семейно ниво, че не ми беше приятно. Имах онзи месец, който беше грандиозен за мен, тъй като спечелих Световната купа, но всичко останало бе труден етап за мен. Искам да преоткрия насладата и удоволствието да бъда с моето семейство, моите деца, от ден на ден... И затова решението беше откажа на Барселона", завърши аржентинецът.