Лионел Меси бе меко казано ядосан след загубата на неговата Аржентина от Бразилия с 0:2 на полуфинала в Копа Америка.

Капитанът е категоричен, че съдийството на еквадореца Роди Забрано е било потресаващо и пристрастно. За да обясни тезата си, използва нецензурни думи, което е изключителна рядкост за него.

Пред журналистите Меси обвини и реферите, които следят за ВАР, тъй като не разгледаха удар без топка срещу Николас Отаменди в наказателното поле и друга ситуация за дузпа срещу Серхио Агуеро непосредствено преди втория гол на Селесао. И двете положения може да видите по-долу.

"ВАР явно се умориха да свирят ши**ни фаулове на тази Копа Америка и днес решиха изобщо да не разглеждат. Днес изобщо не се стигна до ВАР. Всички глупави решения бяха в полза на Бразилия. Картони за нас, за тях не. Имаше очевидни фаулове, които съдията не видя. В турнира се отсъжда глупава игра с ръка, идиотски дузпи, а днес нищо. Надявам се Конмебол да нарпави нещо, но не мисля, че ще се случи, защото Бразилия управлява всичко.

Човек се ядосва, защото тези моменти решават мачовете и съдията не е честен. Замбрано ни каза да сме спокойни, но съдията прояви неуважение към нас с представянето си.

В момента е трудно да се анализира, но те поведоха с гол от нищото. След това се опитвахме да владеем топката. Хванаха ни на контраатака, а след това ние ударихме греди. Последваха и дузпите, които не ни отсъдиха. Играхме страхотно. Бразилия не ни превъзхождаше", категоричен е Меси.