Лионел Меси занесе купата на шампион на Копа Америка в Аржентина, след като я вдигна в неделната сутрин наше време насред "Маракана". Звездата и отборът няма как да имат парад в Буенос Айрес, каквато е традицията, защото мерките срещу пандемията в страната забраняват струпванията на хора по улиците.

Тимът пристигна в столицата и оттам всеки играч пое към дестинацията си за ваканция.

Лео замина за родния Росарио със семейството си, а там се очаква да подпише и новия договор с Барселона. Той е свободен агент вече 12 дни, от юли.

Часове след триумфа десетката посвети първата си купа с мъжкия национален отбор на фамилията, но и не забрави великия Диего Марадона, който си отиде от този свят през ноември.

"Невероятен турнир. Да спечелим купата на "Маракана" срещу Бразилия в класическия мач е нещо, което никога няма да забравим. Всички оставиха душите си на терена, горд съм, че съм капитан на такъв отбор.

Посвещавам успеха на семейството ми, което ми дава сила. На всички приятели и на 45 милиона аржентинци, които не спряха да ни вярват. За никого не е лесно в момента с този гаден вирус, а някои загубиха и близки хора. На тях също посвещавам трофея.

Естествено - и на Диего. Той ни е гледал някъде, подкрепял ни е, както винаги.

Празнувайте, пазете се и нека скоро се върнем към нормалния си живот. Това е футболна титла, а по-важната битка е срещу вируса, пандемията и как тя промени живота ни.

Благодаря ви за всичко, за подкрепата... Благодаря на Господ, че съм аржентинец!"