Лионел Меси е дал потвърждение на Барселона, че остава в клуба поне за още две години.

Договорът не е подписан формално, но е напълно готов. Той е петгодишен като основна продължителност, но клауза в него позволява на Лео едностранно да го прекрати след втория сезон и да си тръгне без финансови претенции от страна на клуба.

Меси е на 34 години и се предполага, че през лятото на 2023-а ще иска да смени обстановката за края на своята кариера. Вероятната дестинация е родният Росарио и любимият на цялото семейство Нюелс олд Бойс.

Говори се обаче и за вариант с клуба на Дейвид Бекъм - Интер Маями, където пък дори може да се събере с Кристиано Роналдо, неговия голям конкурент и съперник за всяко отличие в последните 15 години. Това е амбициозната идея на английския собственик и сам - някогашна суперзвезда във футбола.

Меси мина през Маями вчера, за да отлети за Карибска дестинация заедно със съпругата и децата си, майка си и брат си. Това ще е същинската му ваканция след победата над Копа Америка с Аржентина от миналия уикенд.

Бащата Хорхе остава в Барселона, където доизпипва детайлите по контракта му.

Каталунският в. "Мундо депортиво" вече отваря шампанското с новината, че няма никакъв шанс договорката да пропадне. Меси остава в Барселона поне още 2 сезона, което ще значи, че ще направи 20 г. като част от първия тим на клуба.

Лео дебютира през ноември 2003-а в контрола срещу Порто, когато едва бе навършил 16 години.