Лионел Меси сензационно разкри, че е бил близо до напускане на Барселона през 2013 година.

Намеренията са му били подтикнати от проблемите с данъчните в Испания, които по това време погнаха големите футболисти най-вече при каталунците и Реал (Мадрид).

В обширно интервю за RAC1, геният от Росарио говори по различни теми, като включително разкри непознати неща от личния си живот.

"През 2013-а, когато имах проблем с властите беше много трудно за мен и семейството ми, тъй като хората не знаеха какво точно се случва. Слушаха и се влияеха от мнението на други хора. Част от пресата помогна за това. Бях първият обвинен и затова отношението бе такова. Най-хубавото бе, че децата тогава бяха малки и не разбраха за какво става въпрос.

Точно в онзи период мислих за напускане. Имах отворени врати, но не и официални оферти, защото всички знеха, че искам да остана", сподели аржентинецът.

Меси призна и че иска да се пенсионира в Барселона. Имал е желание да се завърне да играе футбол в Аржентина, но няма да го направи заради семейството си. Смята, че може да живее целия си живот в Барселона.

За проваления трансфер на Неймар през лятото: "Не знам дали клубът ни направи достатъчно, за да го привлече, защото нямах информация. Знам, че е разговаряно с него, но нищо повече. Смятам, че той осъзна, че направи грешка с напускането на Барса. Мислих, че ще отиде в Реал, след като не подписа с нас, защото наистина иска промяна".

За децата си: "Тиаго има кръг от истински приятели, които се започват да разбират кой е баща му и с какво се занимава. Тиаго е умен и знае как да разграничава нещата".

За спекулациите, че не харесва Гризман: "Това е лъжа. Още преди това казах, че е от най-добрите и всекии играч е добре дошъл тук. Никога не съм имал проблем с него."

За Реал Мадрид: "Те са конкурент, защото имат много добри играчи. Естествено, че си личи липсата на Кристиано и всеки я забелязва. Само че те имат нужните играчи. Мадрид е отбор с голяма история."

Любимият му гол: "Този срещу Манчестър Юнайтед в Рим, след който спечелихме Шампионската лига".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/12994-66633-2817/0331/bg