Лионел Меси най-сетне се разбра за нов договор с Барселона. Аржентинската легенда все още е със статут на свободен агент, след като досегашната му сделка изтече на 30 юни, но според редица източници в испанските медии вече е просто въпрос на време да преподпише с каталунския клуб.

Новият договор на Лео ще бъде за период от пет години, а по-интересното е това, че той ще намали значително заплатата си и ще взима двойно по-малко пари. Очаква се всичко да бъде официализирано в идните няколко дни.

Последният договор на Меси бе за космическите 500 милиона евро в рамките на четири сезона. По последна информация сега той ще вземе 250 милиона за пет години.

Миналото лято десетката изяви желание да си тръгне от “Камп Ноу”, но след идването на Жоан Лапорта в ролята на клубен президент ситуацията постепенно се нормализира и обтегнатите отношения между играч и ръководство вече са история.

Желанието на Лапорта бе всичко да е уредено още преди изтичането на стария контракт на Меси, но финансовите проблеми, налегнали отбора, направиха това невъзможно. Шефовете правят всичко по силите си да нормализират ситуацията, като това включва продажба на играчи, намаляване на заплати и най-вече това парите на Лео да бъдат намалени.

Клубът вече получи предупреждение, че ще получи забрана да картотекира Меси, ако не нормализира финансовата си ситуация.

Това важи и за новите попълнения Серхио Агуеро, Мемфис Депей, Ериг Гарсия и Емерсон, които ще получат картотеки чак когато всичко бъде изрядно.

В момента Меси е на почивка със семейството си след спечелената с Аржентина Копа Америка.

Сезонът на Барселона започва с домакинство на Реал (Сосиедад) на “Камп Ноу” на 15 август.