Трансферната истерия около Лионел Меси започна отново, след като неговият баща Хорхе закупи луксозна къща в Милано.

Това веднага накара медиите в Испания и Италия да заговорят за евентуалното идване на аржентинската суперзвезда в Интер. Вариант, който бе обсъждан на няколко пъти в последната година.

Покупката на жилището идва и в тежък за Барселона момент, в който клубът се тресе от скандали в управлението, както и такива между играчи треньор. В основата е именно Меси, като според информациите, той открито е показал, че изобщо не харесва треньора си Кике Сетиен и съотборника си Антоан Гризман.

Това до голяма степен доведе до загубата на титлата на Испания, а недоволството на Меси от случващото се не е тайна за никого.

В началото на месеца каталунските медии дори гръмнаха с новината, че на Меси му е писнало и вече търси промяна, след като през цялата си кариера е носил само червено-синия екип на Барса.

Естествено, че покупката на жилище в Милано, макар и на името на неговия баща, няма как да не породи спекулации в този критичен момент.

Мощните китайски инвеститори на клуба дори изразиха готовност да финансират подобен трансферен ход, който би бил истински удар за бизнеса им.

Още повече, че подобен трансфер отново ще събере двамата големи в играта - Роналдо и Меси, които ще могат да възобновят съперничеството си по оста Ювентус - Интер.

Естествено, че покупката на жилище не доказва нищо на този етап. Все пак изборът точно с Милано едва ли е напълно случаен.