https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18640804/0131/bg

Барселона твори магии в Ейбар - 3:0 в страната на баските срещу най-малкия като традиции и капацитет на стадиона, но не и като амбиции тим в Примера. Шампионите на Испания спечелиха с впечатляваща лекота на един терен, на който никой не отива да гостува спокоен.

Триото в атака - Лионел Меси - Луис Суарес - Антоан Гризман, твореше красиви комбинации и именно техните имена са записани като голмайстори в мача. Две от попаденията бяха достойни за всяка подборка на грандиозни отборни изработки във футбола.

Гризман откри, след като бе изведен зад гърба на отбраната с дълъг пас, а защитник на домакините се подхлъзна. Французинът вкара в близкия ъгъл още в 13-ата минута.

Нататък започна рецитал на Барса, но до почивката по чудо Меси и Суарес не удвоиха, останали сами срещу вратаря.

В 58-ата минута уругваецът се освободи в наказателното поле, чукна топката към Гризман, който още по-тънко я продължи с едно докосване към Меси. А той просто я търкулна във вратата. Страхотен гол, изработен на малко пространство и с голяма скорост в комбинацията.

8 минути по-късно Барса изнесе урок как се прави контраатака. Семедо отне топката, Гризман остро я подаде през защитата на Меси, който се откъсна, но не би, въпреки че бе сам срещу вратаря. Подаде вляво на Суарес и той вкара на празна врата. Шах и мат.

Триото се забавляваше до края и головете можеха да са поне 6. Но и 3:0 стигна на Барса, за да се качи временно на първото място в Испания, поне до изиграването на мачовете на конкурентите около върха.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/66633/0731/bg