Трансфер на Лионел Меси в ПСЖ вече звучи съвсем реалистично, след като бразилската звезда на парижани даде експлозивно интервю за ESPN.

Лидерът на финалиста в Шампионската лига си тръгна от Барселона преди 3 години, където играеше заедно с Лео и Луис Суарес в едно от най-ефективните нападения в историята.

Неймар - както се смяташе тогава - предприе хода с рекордния трансфер за 222 милиона евро, и за да избяга от сянката на Меси. Днес обаче вижда нещата по друг начин, а и вероятно знае повече, отколкото ние.

"Искам само едно - да играя отново с Меси - каза в интервюто Неймар. - Това е, което трябва да направим през следващата година. За да изпитаме още веднъж удоволствието да сме заедно на терена. Клубът знае за това. Бих отстъпил моето място, да играе вместо мен, аз ще съм резерва... Трябва да го направим следващия сезон!"

ПСЖ може да си позволи Лео като свободен агент през лятото на 2021 г., но ще трябва все пак да освободи място в бюджета си. Вероятно това ще стане с продажбата на Килиан Мбапе в Реал Мадрид, за която се говори от месеци.

Същевременно в Барселона изглежда са се примирили, че звездата и символ на клуба няма да остане.

Временният президент Карлос Тускетс призна, че е допусната грешка с това, че Лео не е продаден през лятото.

"Икономически погледнато, това трябваше да се случи тогава - каза босът. - Той го искаше, Барса щеше да спечели пари и нещата да се получат. Сега ние имаме един Лео, който продължава да иска да си ходи, а клубът няма да вземе нито цент от това. Разбира се, факторът с изборите за нов президент може да промени нещата..."

Експертъп за испанския футбол на английския медиен гигант "Sky" Гийем Балаге е категоричен.

Според него Меси не чака изборите и не му пука кой ще е новият президент.

"Лео е взел своето решение - твърди Балаге. - Той иска да напусне на 30 юни и ще напусне. Въпросът е дали ще избере Манчестър Сити заради Пеп Гуардиола и Чики Бегиристайн, или ПСЖ с Неймар.

Двамата с бразилеца вече са в контакт, от това, което аз знам."