Лионел Меси не напусна Барселона така, както би му подхождало предвид огромния му принос към клуба. Всъщност самият той не е искал да си тръгва от "Камп Ноу", а сега отново се върна към онзи момент през лятото на 2021 година, когато си тръгна от любимия отбор, за да поеме към Пари Сен Жермен.

"Промяната бе изключително трудна, защото преди да отида в ПСЖ не съм се замислял да напускам Барселона. Представях се добре там, исках да остана, но всичко се разви светкавично. Трябваше да започна живота си наново. Един ден бях в Барса, а след това - на друго място - в ново първенство, нов отбор, нова съблекалня. Беше промяна, която не съм търсил, така че бе трудно, особено в началото", каза той в подкаста Big Time.

"Когато пристигнах в Барселона като малък всичко бе ново за мен и трябваше да се адаптирам. Нови приятели, нова държава, нов град, нови хора, ново училище. Не беше лесно, но знаех, че правя това, което искам - да играя футбол за велик отбор. Наслаждавах се на всичко, а отношението към мен там винаги е било добро и съм благодарен и до днес", добавя още той по адрес на бившия си отбор.

В момента Лео играе в Интер (Маями) и изглежда се чувства добре, а и също така се събра с част от старата банда - Жорди Алба, Серхио Бускетс и Луис Суарес.

Договорът му с американския клуб е до 2025 година, когато аржентинската легенда вече ще бъде на 38 години.

На такава възраст не е ясно в каква форма точно ще се намира, но след раздялата с Барса неведнъж Меси е споменавал, че иска да промени нещата и да забрави за начина, по който си тръгна от клуба.

Така че вратата към "Камп Ноу" остава отворена за десетката.