Решителните баражи за класиране на Европейското първенство по футбол, част от които е и България, ще бъдат преместени за месец юни.

Това е планът на УЕФА на този етап, но мнозина го нарекоха оптимистичен. Все пак, след днешната видеоконферентна връзка с всички 55 федерации, това е утвърденият вариант №1, по който се работи.

Европейското първенство напълно очаквано бе отложено с една година, като ще се проведе межу 11 юни и 11 юли 2021-а.

В баражите за определянето на последните 4 участника, България посреща Унгария, а победителят от този сблъсък ще срещне един измежду Исландия и Румъния за място на Европейското.

Маджарите трявбаше да гостуват в София след 9 дни, на 26 март. Заради извънредното положение не само в България, но и в цяла Европа, тези мачове няма как да се състоят, дори и пред празни трибуни.

Така УЕФА реши да ги премести за месец юни, без да се нагърбва с точни дати, може и да се играят в началото на юли.

Причината решението да бъде определено като оптимистично е, че в края на юни трябва да завършат клубните първенства, при това само, ако започнат по план през април.

За края на юни са насрочени и финалите в европейските клубни турнири. Този в Лига Европа е на 23-и, а на Шампионска лига четири дни по-късно.

Може би надеждите на УЕФА е, че играчи от замесените национални отбори няма да имат участие на финала, което ще им позволи да изиграят баражите около въпросните дати.

Ето кои са всичките баражи:

БЪЛГАРИЯ - Унгария

Исландия Румъния

Босна и Херцеговина - Северна Ирландия

Словакия - Ейре

Норвегия - Сърбия

Шотландия - Израел

Грузия - Беларус

Северна Македония - Косово