Специално внимание на младия талант на Левски - Асен Митков, обърна международният сайт за следене на таланти "footballtalentscout.net".

16-годишният Митков изненадващо започна от първата минута в контролата между Левски и полския Гурник (Забже), като през първата част определено бе може би най-добрият на терена.

При това Митков имаше нелеката задача да играе срещу световния шампион с Германия - Лукас Подолски, който вече в края на кариерата си не играе като крило, а е заел позиция в средата на терена.

Заради доброто му представяне сайтът за международни таланти посвети специален материал на него, като анализира неговото представяне.

В анализа е посочена само една слабост на Митков, която е индивидуалните сблъсъци в дефанзивен план. Иначе като негови много добри компоненти в играта са посочени пасовете, погледът, креативността, техниката и контрола над топката.

Стилът му на игра е определен като идентичен с този на унгарската футболна звезда Доминик Собошлай, който в момента играе за немския РБ Лайпциг.

В анализа са включени мачове на юношеския национален тим на България, чийто капитан е Митков, както и няколко двубоя на юношите на Левски от елитната ни дивизия за тази възраст.

Посочва се, че Митков взима отлични решения на терена предвид възрастта си и има страхотната способност да диктува играта.

Оценката на младока, който вече има и пет участия в Първа лига с екипа на "сините" е 8 от общо 10.

Това предвижда потенциал за достигане на отбор от водещо европейско първенство.

Разбира се, оценката не е гаранция за успешна кариера, но все пак е показател, че изявите на Митков не остават незабелязани и на международно ниво.