Дългогодишният президент на българския футбол Борислав Михайлов направи обръщение от трибуната на Конгреса на БФС, който се провежда в момента в Зала 1 на НДК. Легендарният вратар спори за президентския пост с Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев и Христо Христов, а Георги Захариев, който също бе кандидат, призова хората да гласуват за Бербатов, а не за него.

Ето и какво заяви Михайлов в залата, в която няма достъп до медиите и журналистите на практика трябва да научават за случващото се от различни включвания в социалните мрежи или пък от свои хора, които са вътре:

"През тези по-малко от две години, в които изпълнявах функцията на демократично избран президент на БФС, съумяхме да постигнем много. Справихме се с много предизвикателства и регистрирахме развитие в много насоки. Обещахме инвестиция от 4 милиона лева в инфраструктурата, а само за последната година и половина бяха израдени шест комплекса в цялата страна, а още седем са в различен етап на подготовка", каза той.

"Сумата на тези инвестиции надхвърля 12 милиона лева. БФС успешно организира финалите на Европейско първенство за девойки до 17 години, за което получи специална похвала от УЕФА. По отношение на работата в детско-юношеските школи, БФС зкаупи и адаптира методологията за развитие на таланти на прочутата школа на Аякс. През всичките тези години продължихме да предоставяме на отборите от Първа, Втора и Трета лига най-качествените футболни топки, като допълнително стимулирахме аматьорския футбол", добави Михайлов.

"След тежък преходен период и смяна на поколенията, мъжкият национален отбор следва страрегия за подмладяване и изграждане на състав, който да се бори за класиране на голям форум. Ще стимулираме клубовете, които развиват и налагат своите юноши. При първа възможност ще предложим на държавата програма за развитието на детско-юношеския футбол, както и изграждането на нов национален стадион. Ще инвестираме в развитието на треньорски кадри. През погледните 16 години вървяхме крачка по крачка напред. Пътят не беше лесен, но го извървяхме заедно. Сигурен съм, че ни предстоят още по-успешни дни", завърши той.