Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отново отказа да отговаря на каквито и да е въпроси около загубата на България от Косово с 2:3 в евроквалификация.

Човек №1 на футбола присъства на изтеглянето на жребия за новия сезон в Първа лига и коментира единствено формата на родния шампионат и колко топки са раздадени на отборите.

Михайлов отказа и да коментира скандала около Черно море, като заяви, че тази тема се решава от компетентните органи, а не от БФС.

За краткото време, в което получи думата, сподели колко топки ще получат отборите - по 60 за тези от Първа лига, 20 за Втора и по 10 за Трета.

Мнението му е, че форматът на първенството е много интересен и според него се харесва от всички.

"Искам да благодаря на министър Кралев и Дамян Дамянов за подкрепата. Много е важно всички отбори да са на равни начала с топките. Постигнахме промяна на инфраструктурата на много стадиони.

Играе се на осветление, повечето стадиони във Втора лига имат добри терени. Разговаряли сме да разширим тази програма за развитие на детско-юношеския футбол. Мисли се за бъдещето.

Това са бъдещите футболисти. Последните три първенства бяха много оспорвани. Новият формат всички го харесват - медии и телевизии. Излъчват се всички мачове и нека пожелаем лек жребий на всички отбори и успех в следващото първенство", каза Михайлов.