Милан ще даде пълната спортно-техническа власт на германеца Ралф Рангник, гърми днес в. "Гадзета дело спорт" и предвижда революция в славния клуб.

Един от големите визионери в модерния футбол идва не само като треньор на гранда, а и с правомощията на спортен директор. Рангник ще взима важните решения и ще събере екип, с който да промени облика на Милан.

Германецът е на 62 години и в момента е шеф на отдела за спортното развитие на футболната секция на "Ред Бул", отговаряйки за клубовете РБ Лайпциг и Залцбург. Той е считан за архитект на стратегията за отличното развитие на тези отбори, скаутинга им и трансферната политика.

Преди това Рангник бе в основата и на изникването като фактор на скромния Хофенхайм, водил е Щутгарт, Хановер и Шалке.

С неговото идване позицията на Паоло Малдини като спортен директор става излишна, на легендата ще бъде предложен друг, далеч по-периферен пост. И той ще откаже, прогнозира "Гадзета".

Очаква се промените да са големи, защото Милан определено има нужда от революция. Отборът не е играл в Шампионската лига от 6 години, а и през този сезон няма да се случи - разликата с топ 4 е 17 точки.

Колосът със 7 европейски титли не е бил шампион в Италия от 2011-а.