Милан продължава да се подсилва в опити да спаси доста слабия си до този момент сезон.

Италианският гранд вече взриви пазара, след като си върна шведската легенда Златан Ибрахимович. Този ход определено предизвика огромна еуфория сред феновете, а и започна да дава резултати, защото шведът вкара гол за победата на д Каляри в събота.

Днес Милан обяви още едно ново попълнение, а това е опитният датски бранител Симон Кяер.

На пръв поглед нищо необичайо в трансфера на датския национален капитан. Привличането му дори може да има доста положителен ефект за заздравяването на отбраната, но феновете бързо си припомниха, че двете им нови попълнения имат стара история.

Тя обаче изобщо не е "розова", защото не може да се каже, че Златан и Кяер се харесват особено. 

Embed from Getty Images

Враждата им започна по време на напрегнатите баражи за Евро 2016, които противопоставиха Дания и Швеция. 

Тогава именно Кяер бе натоварен със задачата да спре Златан. Шведите успяха да се класират с общ резултат 4:3, а Ибрахимович вкара три от попаденията, макар да отнесе доста ритници.

След мача той коментира изявите на Кяер, като ги определи като подходящи за друг спорт, не за футбола.

Година по-късно двамата се изправиха един срещу друг в мач от Лига Европа, когато Кяер играеше за Фенербахче, а Златан за Манчестър Юнайтед.

При един сблъсък между двамата, шведът просто се изправи и улови съперника за гушата. Съдията обаче пощади Златан и не му извади картон.

След мача възмутеният Кяер сподели:

"Той е такъв, изобщо не съм изненадан. Дори кажа нещо по мой адрес, не го чух, но предполагам, че не е било особено красиво. Той е ужасно арогантен".

В типичния си стил Златан отговори: "Не виждам какво толкова е станало, това си е нормално".

Феновете на Милан ще трябва да се надяват двамата да са забравили своите пререкания, защото от днес ще трябва да защитават един екип - този на "росонерите" от Милано.

Embed from Getty Images