Проектът на Дейвид Бекъм за мегаклуб в Маями срещна неочакван проблем, който може да забави изграждането на инфраструктурата.

Интер Маями, солидно подкрепен финансово от американски и британски корпорации, осигури място за супер комплекс, футболен стадион, мол, хотел и увеселителен парк, като общата цена на строителството е около 1 милиард долара.

Но за момента проектът "Парк на свободата на Маями" е спрян - проучвания показаха, че концентрацията на отрови на арсенова основа в почвата са близо два пъти над допустимите нива.

Абсолютно невъзможно е на това място да има обекти, отворени за хора, смята кметството на главния град на Флорида.

Голф комплексът "Мелрийс", който ще бъде превърнат в дом на Интер Маями, както и в увеселителен комплекс, за момента е запечатан и се извършват допълнителни изследвания.

Адвокатите на клуба са в преговори с общината, но оттам са категорични, че ако нивата на арсеникови отрови се докажат, няма шанс строителството да започне.

Опасностите за кожни и онкозаболявания са твърде високи.

През сезон 2020 г. Интер Маями ще се включи в Мейджър лигата, като първоначално ще играе на 18-хилядния стадион ввъв Форт Лодърдейл, преди да е готов суперкомплексът.