Мниситърът на спорта Красен Кралев коментира пред "БТВ" слабото представяне на националния тим в последната година.

Родният тим е в серия от само една победа в 18 официални мача, а вчера завърши участието си в Лигата на нациите с актив само от две точки.

България загуби мястото си в Лига "В" и изпадна в по-долната Лига "С", а Красен Кралев нарече селекцията на Георги Дерменджиев "спорна", постави под въпрос и разбиранията му за футбол.

"Футболът ни от доста време се намира в незавидно състояние. От 2004 година не само не сме се класирали за голямо първенство. Това е най-големият период, в който България отсъства от големи форум. Много дълъг процес, който показва, че грешките са се допускали в много дълъг период.

Ако говорим за последната година, мисля, че това не е реалното състояние на националния отбор. Не мога да бъда доволен. Селекцията му е спорна. Разбиранията му се разминават с тази на футболната общественост.

В младежкия национален отбор има над 20 човека, които са готови за мъжкия футбол. Щом малка част от тях намират място в мъжкия отбор е показателно.

Не съм съгласен, че резултатите отговарят на реалностите. По избора на състава се вижда, че има проблем с мениджърските интереси".

Кралев коментира и проваленият Конграс на БФС, който трябваше да се състои на 11 декември.

"Здравните препоръки бяха Конгресът да се отложи. Има обективни предпоставки. Не е фатално дали Конгресът ще се проведе два месеца по-рано или по-късно. Проблемът е, че няма кандидати. Искам да видя сблъсък на идеи и концепции. Искам да видя хора с визия за футбола.

Ще се съобразим изцяло със съображенията на здравните власти. Продължава забраната за публика. Ние бяхме една от страните, които допусна публика на стадионите. За втори път спираме достъпа на публика до стадионите, което означава, че има хора, които не оцениха жеста, който направихме за тях.

Ясно е казано, че мач се отлага, ако има 10 позитивни в един отбор. Няма да се правят компромиси с никой. Призовавам БФС и всяка федерация да си спазва правилата. Нека има феърплей и всички клубове бъдат поставени в равни условия.

Имахме намерения за участие в съвместно домакинство със Сърбия, Гърция и Румъния. В последните месеци в Сърбия и Гърция имаше избори и се направиха нови правителства. Направили сме проучвания и имаме идеи за нови стадиони. В Пловдив стадионите ще бъдат изградени, така че продължаваме.

За стадиона на ЦСКА ние сме свършили всичко, което е необходимо и се изисква от Министерството. Очаквам скоро да видим действие от клуба. Стадионът на Левски не е наша собственост. Няма как Министерството и държавата да отпуска средства на търговско дружество що се отнася до държавна помощ", сподели Кралев.