Министърът на спорта Радостин Василев обяви в национален ефир, че УЕФА води разследване за мач от елитнт ни футболна дивизия.

Пред "bTV", министърът не спомена имената на замесените отбори заради разследването, което е в ход.

Василев обаче призна, че при доказването на нещо нерегламентирано около въпросния мач, който се е играл през пролетния дял от шампионата, последствията могат да бъдат много сериозни.

"От Брюксел ме информираха, че в средата на месец май се разследва съмнителен мач в България. Сигналът е от УЕФА за двубой от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат много сериозни.

Считам, че 97 хиляди лева, които БФС прие за борба с черното тото е отражение, че не желаят да се борят за него и това доведе до оранжевата нота за този мач".

Той коментира и появилите се снимки на Борислав Михайлов с боса на "черното тото" Дан Тан и подозренията около уреждането на съмнителна контрола на националния ни тим, с която Михайлов е бул напълно наясно.

"Това е нещо нормално. Мисля, че г-н Борислав Михайлов е на дъното по репутационна скала в държавата. Само в България такива снимки се подминават с лека ръка. На други места щяха да последват оставки и разследвания. Не желая да се срещам с Борислав Михайлов".

Позитивната новина, която той сподели е, че ще започне проектирането на нов и модерен национален стадион, като вече са обсъдени няколко възможни локации.

"България остава последната държава на Балканския полуостров със стадион в толкова тежко, изключително компромисно състояние.

Догодина екипът на Министерството на младежта и спорта е заложил много сериозна сума за започване на проект на нов национален стадион. Министърът на финансите е информиран за това, който помоли за специална 4-годишна програма по проект", добави той.