Министерството на спорта публикува официален отговор по повод вчерашното съобщение на Наско Сираков, който използва сайта на Левски, за да се обърне към министър Радостин Василев.

Причината за реакцията на Сираков бяха думи на министър Василев, който обяви, че козирката на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" би струвала колкото изграждането на цял нов сектор.

Сираков определи думите за казани не на място и обида към левскарската общност, а отговорът на министерството не закъсня.

От там уточняват, че казаното от министър Василев са думи, потвърдени от архитекта на столична община Здравко Здравков, а желанието на министъра е да помогне на Левски в разрешаването на проблемите.

Ето какво пише в съобщението на министерството:

"В своето изказване пред медиите на 11.01.2022 г. министър Василев се позова на думи на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, че стойността на козирката на сектор "А" ще бъде колкота цялата трибуна на "Герена".

Тази информация беше споделена от арх. Здравков по време на проведената среща в министерството на младежта и спорта между министър Радостин Василев и главния архитект на СО на 05.01.2022 г.

Желанието на министър Василев е да помогне на Левски не трябва да се приема враждебно от ръководството на клуба, а да бъде оценено по достойнство, защото в противен случай прозират инетереси далеч от спорта и коректността".

Темата пред БНТ коментира и самият аркитект Зравков, който сподели:

"Снощи се чухме с Наско Сираков. Касае се за довършване на един стадион, който е започнат като конструкция. Сектор "А" не е покрит на "Герена", а неговото покриване трябва да отговаря на изискванията на УЕФА, като това ще струва доста средства. Такава аналогия козирка - трибуна, не бива да се прави, стадионът има огромна нужда от покриване, защото без него започва да се руши. Всеки знае, че една сграда без покрив, започва наводняване.

Трябва да се намери спешно решение за покриване на Сектор "А", но не е само покриването, има доста сериозна промяна в осветлението, в другите сектори, за да се покрият изискванията на УЕФА. Трябва да се намерят сериозни средства. Финансовият ресурс за подобни съоръжения е огромен. Трябва да се сметне колко средства трябват. Тук е въпросът е да се намери необходимото финансиране, напрежение ще има, докато няма ясен финансов ресурс".