Новият спортен министър Радостин Василев отново коментира една от най-обсъжданите теми в родния футбол в последните седмици, тази със стадиона на ЦСКА.

Между "червените" и служебния министър Андрей Кузманов имаше сериозна размяна на реплики, свързания със споровете около парите, които клубът дължи на дружеството "Сердика спортни имоти", чийто принципал е министерството.

Неговият наследник Радостин Василев е работил като адвокат на ЦСКА, а симпатиите му към "червения" клуб не са тайни, което обнадежди феновете за решение на спорния казус.

Василев все пак побърза да утчони, че желанието му е да помага на целия български спорт, но това не трябва да се случава в разрез със закона.

Той възнамерява да направи среща с шефовете на двата най-популярни клуба у нас - Левски и ЦСКА, за да обсъди проблемите случаи и в двата клуба, които неведнъж поискаха помощ от държавата около изграждането на стадионите си.

"Първо ще направим среща с ОСК на ЦСКА, тъй като спрях търга за техните бази. После ще поканя ръководството на ЦСКА, дори Гриша Ганчев, който имаше претенции към дружеството, което е отговорно за Българска армия и Панчарево. Паралелно с това ще поканя и ръководството на Левски. Трябва да покажем еднакво отношение към всички, защото явно имат затруднения. Ще се опитам да съм полезен на всички клубове. Вчера поканих директора на трите дружества, които стопанисват спортните бази. Обясненията на "Сердика спортни имоти" даде същата информация, каквато даде пред медиите.

Виждал съм договора за наем на ЦСКА. Този договор не е тайна и ще преценим дали може да го публикуваме, за да се види всичко. Има комисия, която преценява кои инвестиции могат да се приспаднат. За мое нещастие този казус е от 4-5 години и нямам представа защо е оставен толкова дълго. Оттук нататък казусът ще е публичен.

Смятам, че държавата пречи не само по отношение на стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде пречи умишлено, до къде от некомпетентност. Забележете нашите съседи. Те също имат зелена сделка, също имат организации, които се грижат за околната среда, но успяват да подобрят своята инфраструктура. На нашия национален стадион е бил ремонтиран преди 20 години и не отговаря на средно европейско ниво. Не мога да приема при целия този разход и грабеж не е имало пари за спорт", каза министър Василев.