Министърът на спорта Радостин Василев се появи по време на всичките драма, белязали конгреса на БФС.

Макар централата на отмени днешния редовен конгрес, опозицията в лицето на Димитър Бербатов и неговия екип, се появиха в НДК, а час по-късно дори успяха да влязат в "Зала 3", където да дадат начало на свой алтернативен конгрес.

Като независим орган, Радостин Василев не пожела за даде своето мнение или да заеме страна, той просто констатира, че дори и държавата не знае какво се случва в момента.

Именно заради това той е разпоредил проверка на назначените от него експерти, които да разследват всичките събития днес.

Той отказа да коментира дали има и опасност министерството на отнеме лиценза на БФС, каквито слухове се появиха в последните седмици.

Напомняме, че според правилата на ФИФА и УЕФА, държавните органи нямат право да се намесват в управлението на футбола, което се счита за груба намеса и може да доведе до изхвърлянето на клубните ни и национални отбори от всички турнири.

"Информациите, които имаме, са противоречиви. Всички зали са празни и виждам процес по регистрация. Ще излезем с доклад в министерството да видим какво ще се случва тук и да се удостовери.

Тъй като това е спортна федерация, лично дойдох да видя какво става. Не мога да си обясня липсата на хора от БФС, защото не зависи от мен.

Не заемам страна, защото само идвам на проверка. Аз съм орган на всички федерации. Не знам дали има опасност лицензът на БФС да бъде отнет. Има комисия със заповед, която е назначена и аз нямам работа да се меся", заяви министър Василев.