Служебният министър на спорта Весела Лечева е провела среща с представители на ЦСКА относно проекта за нов клубен стадион в "Борисовата градина".

"Червените" от доста време са декларирали желанието си да построят ново и модерно съоръжение, но процедурата по задвижването на проекта се оказа доста сложна и тромава.

Дори се очакваше мачът срещу Локомотив (София) през последния уикенд да е последния на "Българска армия" в този му вид, но местенето на ЦСКА на националния стадион "Васил Левски" ще се отложи.

На срещата между Министерството и представителите на клуба са били обсъдени проблемите около забавената процедура, като две страни са константирали, че на този етап реални действия не са предприети.

Очаква се в най-кратки срокове на бъде подписан предварителен договор за учредяване на съвместно дружество между клуба и министерството, което ще даде шанс за изпълнение на прокета.

Ето и какво се казва в съобщението на Министерството на спорта:

"Срещата се проведе в удобно за всички страни време в сградата на Министерството на младежта и спорта на 9.11.2022 и на нея присъстваха: от страна на ММС работна група, определена със заповед на министъра на младежта и спорта Весела Лечева, изпълнителният директор на "Сердика спортни имоти" ЕАД Александра Левянска и представители на мениджърския екип на ПФК ЦСКА София. На проведената среща всички страни констатираха, че до момента не са предприети никакви реални действия по изпълнението на решението на Министерския съвет. Беше постигнато съгласие в най-кратък срок като първа стъпка да бъде подписан предварителен договор за учредяване на съвместното дружество в изпълнение на решението на МС, който да даде пътната карта за реализация на проекта за нов стадион на ЦСКА с ясно разписани срокове и ангажименти за всяка една от страните".