Кандидадът за нов собственик на "Левски" Джоузеф Диксън ще даде пресконференция в четвъртък. Информацията е на БЛИЦ, като става ясно още, че британецът, който твърди, че е готов да инвестира стотици милиони в столичния клуб, ще отговори на абсолютно всички въпроси към него.

Смяната на собствеността при "сините" бе анонсирана от Наско Сираков навръх 107-годишнината на клуба на 24 май, а малко след това стана ясно, че Диксън е човекът, който трябва да поведе столичния тим към светло бъдеще.

Вече две седмици обаче няма особено голямо движение по евентуалната сделка, като всеки път се посочват различни причини за това. На 24 май Сираков заяви, че всичко трябва да приключи до две седмици.

В четвъртък Диксън ще застане сам пред медиите.

Междувременно Валери Божинов също говори за смяната на собствеността на стадион "Георги Аспарухов". Бившият нападател на Ювентус стори това пред сайта TuttoJuve и заяви, че "Левски" ще има нов собственик.

"В очакване съм какво ще се случи. Договорът ми изтече. Не знам какво ще правя. Ще има нов собственик, а "Левски" е моят дом", заяви 35-годишният нападател.