Изключително тежка нощ имаше семейството на легендарния аржентински треньор Карлос Билардо, след като в неделя медиите в страната разпространиха, че тестът му за коронавирус е положителен.

Изследването е направено в една от водещите лаборатории в Буенос Айрес и се веднага 82-годишната легенда на футбола в страна бе приет в болницата за моментално лечение. Нямаше повече информация за състоянието му, но медиите съобщаваха неофициално, че не е показвал никакви симптоми на Covid-19.

Новината носеше драматичен отенък - Билардо е в рисковата група не само заради възрастта си, но и с факта, че страда от синдрома на Хаким-Адамс - форма на хидроцефалия.

Часове по-късно обаче братът на треньора, извел Аржентина до световната титла през 1986-а и финал на Мондиала 4 г. по-късно, внесе смут и още мистериозност около ситуацията.

"Брат ми няма нищо - написа в Туитър Хорхе Билардо. - Тази голяма и известна лаборатория е подала грешна информация и тестът му е негативен. Трябва да ги убие!".

И още докато онлайн изданията разпространяваха новото развитие на ситуацията, за по-малко от час Хорхе изтри публикацията.

Така в момента медиите гадаят какво е състоянието на Билардо, а от клиниката, за която се твърди, че е приет, отказват всякакъв коментар.

Такъв няма и от санаториума "Mater Dei", където треньорът и близък приятел на Диего Марадона минава ежеседмични процедури заради заболяването си.

Аржентина обяви ново затягане на мерките в петък, след като през цялата минала седмица бяха докладвани ежедневни увеличения в броя на заразените.

Общо страната има около 60 000 диагностицирани със заразата и над 1200 смъртни случая.