Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изригна остро срещу съдийството, тенденциите срещу неговия отбор, корупцията във футбола и "лъжите", които няколко правителства са използвали по темата около новия стадион на клуба. Наставникът атакува и феновете за тяхната пасивност и нежелание да подкрепят отбора от трибуните напоследък.

Изказването бе пред Диема спорт минути, след като ЦСКА победи Локомотив (Сф) с 2:0 в мач от първенството. Ето избрано от острото изказване на Стойчо. Цялото интервю вижте във видеото.

"... Ситуации, които започват вече да дразнят. Не че не ги знаем от години... Тенденцията срещу ЦСКА - леко ни хапят, леко ни омаломощават... Картонче тук, картонче там. Дузпата срещу Кери днес не се дава. На мач преди нашия днес, вижте каква дузпа се свири.

Искам да ги предупредя и феновете също трябва да знаят - кой беше днес на ВАР? Кабаков, Табаков, кой беше? Този същият, който ни свири преди няколко дни в Разград. Там защо не погледна дузпата на ВАР? Защо в две ситуации там не погледна, когато имаше втори жълт картон за съперника? Ще ги предупредя да спрат, да бъдат честни и коректни. Защото след пет месеца по друг начин ще си говорим с тях.

... Аз не видях феновете да са се завърнали. Същите хора, които ни подкрепят навсякъде, пак бяха те днес. Ние трябва да пълним стадиона, когато сме затруднени. Когато бием и идват да се радват, е лесно. Тези, които бяха в Норвегия с нас, в Разград, днес - това са истинските цесекари. Професорите да седят у дома! Празен стадион. Имаме нужда от подкрепа.

...За нов стадион се борим вече 20 години. Откакто за първи път станах треньор, само за стадион плачем. Колко пъти ходихме в Министерство на спорта, колко срещи сме правили. Само лъжи, лъжи, лъжи от страна на правителството. На комшиите оттатък, на Левски, може да им се помага. А от нас само да се взима. Ние сме най-успешният български клуб.

... Към Лудогорец за условията, които са създали там за работа - само поздравления. Но как постигнаха това? Как спечелиха първите си титли? Да се върнем към тях, да видим, да анализираме - Дупница, Перник, когато срещу тях играеха с юношите... Това се нарича корупция.

Къде беше тогава Боби Михайлов да реагира? Големият вожд на футбола... Докога футболът ще крета?

Това не е футболът, който трябва да има в България."