Стойчо Младенов не скри разочарование от четвъртата загуба на ЦСКА (0:2 като гост на Бодо/Глимт) в пет мача от груповата фаза на Лигата на конференциите.

Но и треньорът, както и играчите на българския представител отчетоха, че условията за игра са били изключително странни и трудни за адаптация.

Ако ви звучи като оправдание - подобни бяха думите на хората от украинския Зоря и италианския Рома, след като и те паднаха в Бодо от местния тим в групата.

"Мисля, че през първото полувреме проблемът беше теренът - каза Младенов. - Не успяхме да се пригодим към него. Покритието в средата на терена също. Закъснявахме при покритието на противника и те се възползваха. Трябваше да вкараме по-голяма агресия в халфовата линия.

Второто полувреме беше по-равностойно. Имахме ситуации в тяхното наказателно поле, особено на Жорди Кайседо. След това направихме промени, за да мислим за следващия мач в първенството. Това беше целта. Георги Йомов игра много добре, но смените и на Амос Юга и Жеферсон бяха продиктувани от предстоящия мач (с Лудогорец в понеделник - б.р.). Най-много съм доволен, че нямаме контузени.

Участието в Лигата на конференциите е бонус. Видяхме нивото си, къде да се подсилим и да прибавим класа в отбора. Ще видите в трансферните прозорци какво ще подобрим. Едно голямо благодаря на феновете, които пропътуваха това разстояние."

Около 50 фенове на ЦСКА бяха на трибуните, подкрепящи отбора си.

Те са пътували през цяла Европа до една от най-северните точки на континента, за да не оставят играчите сами в това ледено приключение.

"Много е трудно да се адаптираш към тези условия за игра - призна и Георги Йомов. - Едно полувреме не стига. Опитахме, през второто полувреме играхме по-добре, но... Резултатите не лъжат. Щом губим, значи не сме били достатъчно добри."

Капитанът Юрген Матай призна, че ЦСКА трябва да изглежда по-добре и отчете, че и в двата последни мача - при обрата с 2:1 срещу Арда и в Норвегия, отборът се е подобрявал в хода на играта и вторите полувремена са били доста по-силни от първите.