Младежкият национален отбор на България по футбол до 21 години победи връстниците си от Естония с 3:0 на стадион "Славия".

Така нашите завършиха с добър резултат квалификациите за класиране на Европейското първенство, но няма да играят на големия форум.

За нещастие в друг мач от Група 5, който се игра по същото време, Полша победи Латвия с 3:1 и взе второто място в групата. Надявахме се на равенство там.

Сметките показват, че ако бяхме победили в Полша в миналия си мач, сега щяхме да сме третият най-добър втори отбор и да отидем на Европейското. За жалост обаче изгубихме аванса си и мачът завърши 1:1.

Днес нашите играха освободено срещу отбор, който видимо е под класата им.

Лъчезар Котев откри резултата днес с фантастичен гол от дистанция в 28-ата минута, който ще помни дълго. Само две минути по-късно Ертем Томбак направи 2:0 след хубава комбинация с Илиян Илиев-младши.

През втората част нашите намалиха темпото и допуснаха няколко опасности пред своята врата, а Даниел Наумов трябваше да прави спасявания.

Все пак късно в 88-ата минута Калоян Кръстев отбеляза и оформи класическия резулат, който за жалост се оказа без значение.

България завършва груповата фаза на третото място с актив от 18 точки. Русия е първи с 23, а Полша втори с 20. Последните три места са за Сърбия (12), Естония (5) и Латвия (4).