Раздираният от проблеми и неясноти около бъдещето си Левски започна предсезонната подготовка с победа.

"Сините" победиха Локомотив (Пловдив) с 1:0 в контрола, играна на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Единственият гол в мача падна още в петата минута, когато Борислав Цонев по отличен начин намери Билал Бари, който от няколко метра нямаше как да не вкара в опразнената врата.

Именно голмайсторът Билал Бари, както и вратарят Звонимир Микулич бяха единствените чужденци в състава на "сините", като дори и тяхното бъдеще в клуба не е ясно. От останалите играчи, само Симеон Славчев и появилият се накрая на мача Валери Божинов не бяха юноши на Левски.

И все пак в този състав "сините" играха доста по-добре от Локомотив, който завърши на второ място през миналия сезон в Първа лига.

Разибра се, това бе контрола и не може да вадим сериозни изводи, но Левски имаше доста положения през целия мач, като заслужаваше да спечели и с по-убедителен резултат.

Локомотив не създаде почти нищо интересно в атака, макар през първата част в игра да бяха основните състезатели на тима.

Любопитна ситуация се разигра в 15-ата минута, когато Борислав Цонев опита да си изпроси дузпа, но реферът видя, че такава няма и тръгна да дава жълт картон за симулация на "синия" футболист.

Цонев обаче реагира много гневно и бутна картоните на рефера, което му костваше участието в мача, защото бе изгонен.

Разбира се, в духа на контролата, Левски пуснаха отново 11-и играч на терена и двата тима доиграха срещата с равен брой играчи.

През втората част в състава на сините Живко Миланов включи почти изцяло момчета от юношеския състав, които с оглед ситуацията в клуба ще видим и в Първа лига през следващите месеци.