Отборите на Арда и Славия не се победиха и не успяха да си отбележат гол в първия им полуфинал в турнира за Купата на България. След 0:0 в Кърджали днес определено "белите" от София трябва да бъдат по-доволни, защото съперниците им бяха далеч по-настоятелни и имаха редица възможности, които обаче така и не оползотвориха.

Арда атакуваше повече от съперника, а във всичко по-интересно бяха замесени Спас Делев и Иван Коконов. Крилата на няколко пъти опитваха да изненадат Светослав Вуцов с далечни изстрели, но неуспешно.

Младият вратар бе тестван с удар на Тонислав Йорданов от двадесетина метра, но направи чудесно спасяване след малко повече от 30 минути футбол.

В ответната атака Иван Караджов бе принуден да показва рефлекс след шут по диагонал на Димитър Рангелов, като това бе и най-добрата възможност за “белите” преди почивката.

След почивката домакините вдигнаха темпото и почти изцяло контролираха случващото се. Възможностите им за гол пред противниковата врата се редяха една след друга, но попадение така и не падаше. 

Десет минути преди края Вуцов прати дълга топка напред към Радослав Кирилов, който проби навътре и стреля към далечния ъгъл на Караджов, но топката прелетя над гредата.

Реваншът е в София след седмица.