Феновете на варненския Черно море изразиха недоумението си от наложената им глоба за нецензурен транспарант.

Клубът бе глобен с 5000 лева от Дисциплинарната комисия към БФС заради отказът на феновете на свалят транспарант с надпис "Вън Перуката от БФС".

Според феновете на варненци подобна глоба е безумна и абсолютен опит за налагане на цензура.

Те определят тази сериозн глоба като удар по клуба заради позицията на феновете му. А именно в подкрепа на Димитър Бербатов и срещу настоящото ръкооводство на футбола ни.

Ето и какво написаха от Националния фенклуб на Черно море, публикувано без редакторска намеса:

"Вчера Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията след 25-ия кръг от първенството. За огромна изненада, предвид изключително спокойния мач с Ботев Враца в понеделник, ПФК Черно море е глобен с цели 6000лв! Хиляда от тях са дежурния рекет на БФС за т. нар. "обидни и нецензурни скандирания" - един абсурд, който в случая не е основния проблем. Ред по ред, четейки решението на комисията стигаме и до това, че "за неизпълнение на разпореждане на делегата" клубът ни е наказан с имуществена санкция в размер на 5000лв! Вероятно някои от Вас все още не могат да си обяснят за какво нареждане става въпрос, затова ще направим и разяснение.

През последните месеци и най-вече покрай скандалното преизбиране на Борислав Михайлов за президент на БФС ние - феновете на Черно море не сме спирали нито за миг да протестираме срещу управлението на въпросния господин. Скандирания на всеки мач, издигане на транспаранти, изработка на специални тениски, всичко в знак на нашето несъгласие, на нашето мнение, каквото имаме пълното право да изразим. На моменти имахме чувството, че дори сме единствените, които го правят, а много други сякаш предпочетоха личния интерес на клубовете си, за сметка на общата кауза.

В неделя се проведе общ протест на варненските фенове, в който отново взехме дейно участие. Тогава, както и на мача с Ботев Враца издигнаме транспарант с текст "ВЪН ПЕРУКАТА ОТ БФС". Същият този транспарант е и причината ПФК Черно море да бъде глобен с 5000лв. Още преди началото на двубоя, като предупреждение от делегата, което по-скоро прилича на абсолютен опит за налагане на цензура, председателят на НФК Черно море Иван Михайлов беше принуден да подпише декларация, че същият този транспарант ще бъде закачен на оградата. Няма как да ни прилича на нещо друго, при положение, че той вече е минал през проверка от полицията, която има право да не го допусне на стадиона. Уви, на него няма нито нецензурни думи, нито забранени символи, нито дори конкретни имена, а съответно и каквато и да е адекватна причина да не бъде издигнат на трибуните. От какво в такъв случай е продиктувано това "разпореждане на делегата" и защо неизпълнението му струва на ПФК Черно море цели 5000лв? За сравнение, за хвърляне на бомби и насочване на сигнална ракета към нормалните фенове на Пирин, Левски е глобен с 4000лв!?

Господин Делегат, господа членове на ДК, нима егото на някои хора струва повече от здравето на други?

ВЪН ПЕРУКАТА ОТ БФС!!!"