Мащабната селекция в ЦСКА продължава с пълна сила, като "армейците" уредиха четвърто ново попълнение. Това е колумбиецът Браян Кордоба от Америка де Кали, а трансферът е официално потвърден от двата клуба.

Кордоба е на 23 години и играе като централен защитник, като е висок 191 сантиметра. За вече бившия си тим той е твърд титуляр, а в последния сезон записа 23 мача във всички турнири.

"След постигане на окончателно споразумение, Браян Кордоба е футболист на ФК ЦСКА от България. Пожелаваме му много успехи в това европейско изживяване", написаха в социалните мрежи от Америка де Кали.

Самият играч също се похвали, че преминава в ЦСКА и се е съгласил на предизвикателството.

Единствената въпросителна остават условия на сделката.

Туитър

Според местните медии, Кордоба идва като преотстъпен за една година и с клауза за откупуване след края на сезона. Другият вариант е ЦСКА да откупи изцяло правата му за 1.3 милиона долара, а договорът да е за срок от 4 години.

"Червените" потвърдиха за сделката, но отказаха да дадат подробности. От информацията обаче стана ясно, че Кордоба ще играе с номер 13 на "Армията".

Дотук ЦСКА се подсили с гамбийския защитник Сейни Санянг и нападателите Матиас Фаетон (национал на Гуадалупе, но има и френски паспорт) и Майкъл Естрада (Еквадор). Твърди се и за споразумение с колумбийското крило Данило Асприля, като новината все още не е потвърдена официално.