В Германия гръмна сензационна новина - Жозе Моуриньо е в близък контакт с Борусия (Дортмунд) и това вероятно ще е следващата му работа.

Клубът е избрал португалския треньор, въпреки че в момента е воден сравнително успешно от Люсиен Фавр.

Специалния е без отбор от декември 2018-а, когато бе уволнен от Манчестър Юнайтед. Той няколко пъти обяви в интервюта, че иска следващият проект, в който влиза, да е дългосрочен. Стратегията на клуба Борусия е подобна, като се залага на много млади играчи.

Моуриньо неведнъж вече е избирал ситуация, в която предизвикателството е да сваля от трона доминант в отделно първенство.

Така бе и с Челси, когато наруши хегемония на Арсенал и Манчестър Юнайтед, в Интер, където се бори с много силни Ювентус и Милан, а както и в Реал, който се изправи срещу най-силната Барселона от периода на Пеп Гуардиола.

В Юнайтед пък му се наложи да се справя с всепобеждаващия Сити на същия Гуардиола, като именно това бе мисията, в която Жозе не успя.

В Португалия от седмици се пише, че Моуриньо учи немски език усилено, но се предполагаше, че изборът му е Байерн. Ще е любопитно да се види дали наистина кой от двата гранда е в контакт с треньора, спечелил всичко през новия век във футбола.