Жозе Моуриньо е отказал умопомрачителна оферта да стане треньор в Китай, гръмна португалският в. "Рекорд". Тя е била достатъчна, за да го направи най-скъпоплатен наставник в историята на футбола.

Случило се е през април или май, като Специалния не е приел, въпреки че разговорите са продължили близо седмица, твърди изданието.

Клубът е Гуанджоу Евъргранде, който е най-титулуваният в Китай за последните години след раждането на Суперлигата. Напускането на Марчело Липи, който пое националния тим на Китай през януари е оставило празнината, която собствениците са поискали да запълнят с Жозе. Офертата им е била на стойност 100 милиона евро за 3 години!

По 32 милиона евро е годишната заплата, която са предлагали на Моуриньо, а останалите 4 милиона идват от бонуси, които на практика са сигурни.

Специалния е отказал, като според "Рекорд" причината е, че не е виждал предизвикателство в Китай, а и се е опасявал, че работата там може да затвори вратата му за продължаване на кариерата в европейския футбол.

След отказа на Моу, Евъргранде назначи Фабио Канаваро, който получава по около 8 милиона долара заплата на сезон.