Жозе Моуриньо няма да бърза със следващата си работа във футбола. Специалния даде първото си интервю след уволнението от Тотнъм преди две седмици, като говори пред "Таймс".

Португалецът описва себе си като "освежен, спокоен и позитивен", като отделя време на семейството си, но вече е предприел стъпки за нова работа... Даже няма да е една, но не и като футболен треньор. Той ще е анализатор на радиостанцията TalkSport, както и на "Таймс" за Евро 2021.

"Нямам планове във футбола - казва в интервюто Жозе. - Върнах се към нормален живот, разхождам се, отделям време на важните хора. Във ваканция съм. Но не спирам да работя върху "домашното си", а то е да анализирам футбол. Ще чакам обаче удобен момент и точната оферта, за да се върна като треньор.

Не просто правилният клуб, а и правилната култура, това очаквам. И затова завръщане на старта на новия сезон може и да е прекалено рано. Не залагайте на това...

Европейското първенство ще е много вълнуващо, феновете го очакват с нетърпение заради годината отлагане. Ще му се насладя като зрител и анализатор.

Обикновено по това време през лятото съм в предсезонна подготовка и планиране, но сега ще имам достатъчно време, за да изпитам пълното удоволствие от турнира."

Същевременно в Португалия вече се пише, че Моуриньо би искал да поеме националния отбор в следващ момент.

Вероятно в цикъла след Мондиал 2022, като дотогова води клубен отбор. Специалния е на 58 години и все още има достатъчно енергия за ежедневната работа с клубен тим, но след 2 г. може би ще е готов да поеме родината си.