Бившият треньор на Манчестър Юнайтед, Интер, Порто, Челси и Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо заяви, че на този етап не планира за работи с национален отбор.

Той заяви, че иска по продължи кариерата си на клубно ниво, но призна, че в бъдещите му планове влиза идеята да води родината си Португалия.

"Работа с национален отбор за мен...един мач на месец? Прекалено малко. Няма я всекидневната работа на терена, срещите всяка седмица. Чакаш две години за Европейско първенство, а след това още две - за Световно...не, на този етап нямам такова желание", коментира Моуриньо.

"Но един ден, може би. Ако не е Португалия, то може би друг национален отбор. Защото, когато посещавам срещи от Световно или Европейско първенство, у мен винаги се надига желанието да бъда край тъчлинията и да водя някой национален тим на такова ниво. Не сега, а някой ден. Ако това бъде Португалия, ще съм много горд", допълни той.

Моуриньо в момента е без работа, след като беше уволнен от Манчестър Юнайтед в средата на декември миналата година.

За последно името му беше спрягано като вариант за нов треньор на испанския Валенсия.

"Футболът ми липсва, страстта към играта гори в мен. Най-трудното нещо е сега е да кажа "не" на възможностите за работа, които ми се предлагат. Трябва да бъда търпелив и да изчакам най-подходящата оферта за мен", каза още Моуриньо.