Жозе Моуриньо сякаш загуби надежда, че може да класира Манчестър Юнайтед в топ 4 на Висшата лига.

Това призна самият мениджър на днешната пресконференция за мача с Арсенал на "Олд Трафорд", който е в сряда вечерта.

Португалецът определи класиране в топ 4 като малко вероятно, въпреки че само преди 11 дни твърдеше, че ще качи отбора там по Коледа.

Арсенал е последният отбор, който е успял да завърши в топ 4 при толкова негативна позиция в класирането по това време от годината. Направи го през сезон 2012/13 г.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/35-54571/023100

"Трябва ни повече късмет и по-добро представяне на някои играчи и отбора като цяло. Не мисля, че би било чудо да успеем. Съгласен съм, че не отива на отбора да е на седмо място. Евертън са пред нас с големите си инвестиции, но не мисля, че ще е така в края на сезона.

Има шест отбора, които винаги са в топ 6, но два от тях трябва да са извън топ 4. През миналата година бяха Арсенал и Челси. Сега отново два отбора от топ 6 ще останат долу.

Кой е най-добрият измежду шестте? Кой е отборът с повече потенциал, кой е този с по-малкия? Кой е този, който не се представя толкова добре? Това ще са въпросите и отговорите около челната шестица. В крайна сметка на финала тя ще се състои от 6-те отбора, за които всички знаят, че имат отговорност да завършат там", каза Моуриньо.